Min rolle er at have det overordnede overblik over vores hold under U10 Camilla Graulund, Børneformand i Raklev Fodbold

Indtil for nylig var det én person, som var både børne- og ungdomsformand i Raklev Fodbold. Men på grund af væksten i antallet af medlemmer, har klubben valgt at dele rollen op for at kunne fokusere mere på henholdsvis klubbens børn og unge. I den forbindelse valgte Camilla Graulund at sige ja tak til at blive børneformand.

I forvejen tilbringer familien Graulund temmelig meget tid i Raklev Fodbold, hvor Camilla allerede var træner for klubbens ”Børnehave-Bold” hold for piger og drenge i alderen 4-6 år. Manden Michael spiller selv og er også træner, begge døtre er hjælpetrænere, og sønnen spiller også. Så Camilla behøvede ikke så meget betænkningstid og er allerede kommet godt ind i rollen som børneformand.

”Jeg følger årgangene og har god dialog med trænerne om, hvad der giver bedst mening. Nogen har måske behov for dispensation til at blive på en årgang et år mere. Nogen har måske behov for at komme op på årgangen over en gang om ugen for at blive udfordret lidt”, forklarer Camilla Graulund.

En ny strategi for dansk børnefodbold

Ambitionen i den nye fælles strategi for dansk børnefodbold er at skabe verdens bedste børnefodbold til glæde og gavn for alle børn, dansk fodbold og hele Danmark.

Den samlede og fælles strategi skal sikre følgende: 

  • At vi altid sætter spilleren i centrum
  • At vi genskaber tilliden i systemet. Alle vil det bedste for børnene, og der er flere veje til målet
  • At vi sikrer udvikling til alle spillere gennem et fleksibelt og mangfoldigt fodboldtilbud
  • At vi styrker klubbernes børneafdelinger gennem en øget professionalisering, som kan understøtte frivilligheden
  • At vi styrker vores børnesyn og fælles værdier, så fundamentet for dansk børnefodbold bliver stærkere end nogensinde

Læs mere om DBU's børnefodboldstrategi her.

En udfordring at få rekrutteret trænere

Camilla er også med til at finde frivillige trænere, og her rammer vi lidt et ømt punkt, som fodboldklubber landet over kæmper med. For antallet af frivillige er ikke steget i helt samme takt som antallet af nye medlemmer.

”Vi har lidt udfordringer med at få rekrutteret nok trænere. For vi har rigtig mange hold. Og vi vil gerne have, at alle hold har godt med trænere og hjælpetrænere. Så vi opfordrer forældrene til at hjælpe os, og vi har også fået nogle af vores egne ungdomsspillere til at komme og hjælpe på de mindre hold, så børnene også har nogen at se op til”, siger Camilla Graulund.

Desuden forsøger klubben at hverve hjælpende hænder via Facebook. Og selv om det kan være en udfordring at finde nok frivillige, så sætter Camilla stor pris på samarbejdet med forældrene.

”Vi er privilegerede at have så godt et netværk af forældre, der hjælper til. Det er vigtigt”, siger hun.